Babahordozási tanácsadás

Kismamáknak

A hozzám forduló kismamák egészségügyi állapotához és igényeihez igazodva állítom össze a tanácsadás menetét (általános egészségügyi állapot, pocak mérete, terhességi hét). A tanácsadás két alkalmas, az első alkalom 1,5-2 óra. Az időtartamot igyekszem rugalmasan kezelni, attól függően, mennyit bír a kismama. Első alkalommal átveszünk egy rövid elméleti részt, amely során szót ejtünk a babák anatómiájáról, a pszichológiai hatásokról és a biológiai normákról. Ezután a kismama hordozóeszközöket, kötéseket próbálhat ki gyakorló babával. A második alkalomra a kisbaba születése után, a család otthonában kerül sor, legalább 4 hét eltelte után, de inkább 6 hetet javaslok (kivétel ez alól, ha olyan körülmények adódnak, amelyek miatt hamarabb szükséges a második alkalom megtartása). Röviden átismételjük az első alkalommal átvett elméletet, majd megtanítom a kiválasztott kötést. A gyakorlás során először gyakorló babával kötnek az édesanyák/édesapák, majd néhány próba után saját kisbabájukkal is.

Elöl/háton/csípőn hordozás

Ez a csomag összesen két alkalmat tartalmaz: az első rész 1,5-2 óra, a második egy 30 perces ellenőrző alkalom. Első alkalommal átveszünk egy elméleti részt, amely során átbeszéljük a babák anatómiáját, biológiai normákat, szükségleteket és a különböző fajtájú hordozóeszközöket. Ezután megmutatom a szülőknek a kiválasztott kötés/eszköz használatát. Először gyakorló baba segítségével próbálhatja ki a kötést az édesanya vagy édesapa. Ezt követően a szülők saját babájukkal is gyakorolhatják az adott kötést. Mindig figyelembe veszem a baba és a család szükségleteit, és természetesen beiktatunk igény szerinti szüneteket, szoptatás/etetés vagy pelenkázás miatt. A második alkalommal átbeszéljük a felmerülő kérdéseket, megnézzük újból a kötést és finomhangoljuk, ha szükséges. A két alkalom ķözötti időszakra, ha a családnak nincs megfelelő hordozóeszköze, ingyen kölcsönkendőt/hordozót biztosítok, letét ellenében. A csomag árát egyben kérem az első alkalommal. Egy tanácsadói csomag egy főre szól és a két alkalom között maximum 4 hét telhet el.

Munkámra minden hozzám forduló családnak örök garanciát biztosítok, e-mailben vagy telefonon szívesen válaszolok a felmerülő kérdésekre. Illetve minden második héten szerdán a Budai baba-mama és hordozós klub alkalmain is állok rendelkezésükre.

Bizonytalanok vagytok, nektek való-e a hordozás?

Sok helyzetben lehet segítségetekre...

Azok a babák, akiket hordoznak, sokkal kevesebbet sírnak, nyugodtabbak, kevésbé hasfájósak.

A hordozás során lesz két szabad kezed és mégis a kisbabáddal vagy, nem kell letenned a háztartás/nagytestvér miatt. A közlekedés is sokkal egyszerűbb, stresszmentesebb. A babát sokkal jobban be lehet vonni a körülötte zajló eseményekbe.

DSC03201

A hordozás során fejlődik a baba egyensúlyérzéke, erősödnek a testének megtartására szolgáló izmok, ahogyan követi a szülővel(hordozóval) közös mozgást. A kisbabák számára a mozgás a normális életforma, nem a nyugalom.

Segíti a szoptatást, az alvást, még jobban elmélyíti a kapcsolatot a szülő és baba között. Oxitocin (boldogság) hormont szabadít fel a babában és a hordozó személyben. Ez is feltöltheti a kimerült raktárakat, hogy könnyebben, lazábban menjenek a hétköznapok.

Hogyan dolgozom?

Személyes tanácsadás

A család otthonában történő tanácsadás.

Online tanácsadás

Zoom/Facebook oldalamon keresztül zajlik a tanácsadás